Suolainen falafel-kakku

Tämän reseptin on tehnyt Hellapoliisi

  • 30 – 60 min
  • 12 Ihmiselle
Julkaistu:4.6.2021

Hellapoliisin herkullinen falafel-kakku

”Ruokaisa falafelkakku on kesän trendikkäin suolainen kakku. Tästä kakusta löydät upeat maut kesän juhliin tai vaikka tyylikkääksi piknik-evääksi. Baba Foodsin tuotteet löydät hyvin varusteltujen markettien hyllystä ja jos et löydä, pyydä kauppiasta tilaamaan. Nämä käsinvalmistetut herkut tehdään Helsingin Herttoniemessä. Baban uutuus on härkäpavuista valmistetut falafelit. Kokeile niitä tähän kakkuun.”

Ohje

Laita ruisleipäviipaleet tehosekoittimeen ja mittaa joukkoon sulatettu voi tai margariini. Sekoita, kunnes seos on murumaista. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele leipäseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin.

Laita liivatelehdet limittäin kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma ja sekoita joukkoon basilikatuorejuusto tai muu maustettu suolaiseen ruoanlaittoon tarkoitettu tuorejuusto. Vatkaa joukkoon myös nokkoshummus. Kuumenna vesitilkka tai sitruunanmehu kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi ja valuta täytteeseen koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta veitsellä irti pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Lusikoi pinnalle ilmavasti punajuurihummusta ja ripottele päälle rucolanversoja. Tee keskelle keko härkäpapu falafeleista. Voit halutessasi puolittaa falafelit. Koristele kakku vesimelonipalloilla tai -kuutioilla. Murenna pinnalle vielä fetajuustoa. Tarjoa.

Ainekset (12 annosta)

Pohja:

400 g ruisleipää rouhittuna
100 g voita tai margariinia

Täyte:

vettä + 7 liivatelehteä
21/2 dl kuohukermaa
400-500 g basilikatuorejuustoa tai muuta maustettua tuorejuustoa
2 x 160 g Baba Nokkoshummusta
½ dl vettä tai sitruunanmehua

Pinnalle:

1 prk Baba Punajuurihummusta
muutama kämmenellinen rucolan versoja
1 rasia Baba Härkäpapu Falafeleja
1 rasia Baba OIivinadea
pala vesimelonia
n. 50 g fetajuustoa

Uusimmat reseptit