Kasvistäytteet hummukselle

  • 30 – 35 min
  • 4 Ihmiselle
Julkaistu:9.10.2020

Näihin herkullisiin annoksiin tulee pohjalle hummusta, ja sen päälle lämmin täyte. Täytteeksi sopii lähes mitä tahansa lihasta kasviksiin – tässä alla pari reseptiä kasvistäytteille.

Ohjeet

Kurpitsatäyte:

Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon pilkotut kurpitsat. Lisää joukkoon kurkuma ja suola. Kun kurpitsat alkavat pehmenemään, lisää joukkoon vesi, siirappi, timjami ja pilkottu valkosipuli. Anna hautua vielä hetki, kunnes kurpitsat ovat täysin kypsiä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita (oman maun mukaan).

Linssitäyte:

Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon pilkotut purjot. Lisää joukkoon myös suolaa, pippuria, pilkottu valkosipuli ja sitruunamehu. Ruskista. Kun purjot ovat pehmenneet, lisää joukkoon myös valmiiksi keitetyt linssit. Paista vielä hetki ja lisää tarvittaessa lisää suolaa, pippuria tai sitruunamehua.

Lisäksi:

Lusikoi Baba Hummus syvälle lautaselle, ja pyöräytä lusikalla hummus reunoille (keskelle jää ns. ”kolo”, johon täyte tulee). Lusikoi täyte keskelle. Lisää päälle pilkottua persiljaa ja korianteria sekä vähän tahinikastiketta.

Valmista syötäväksi!

Ainekset (2 annosta)

Kurpitsatäyte

4 dl pilkottua kurpitsaa (esim. hokkaidokurpitsa)
oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
n. ¾ dl vettä
n. 2rkl taatelisiirappia tai vaaleaa siirappia
2 tl tuoretta timjamia
½ valkosipulinkynsi

Linssitäyte (noin kahteen annokseen):

4 dl kasvisliemessä keitettyjä belugalinssejä (huom, keittoaika noin 20min)
n. 4 dl pilkottua purjoa
oliiviöljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunan mehua

Lisäksi:

Baba Hummusta 180-200g per annos
persiljaa ja korianteria
tahinikastiketta (Baba Tahini 100%, 0,5dl sitruunan mehua, n. 1dl vettä ja ripaus suolaa sekoitettuna keskenään)

Uusimmat reseptit