Hellapoliisin tahini-uunijuurekset

Tämän reseptin on tehnyt Hellapoliisi

  • 15 – 45 min
  • 6 Ihmiselle
Julkaistu:12.4.2022

Ohje

Kuori bataatti, palsternakka, juuriselleri ja porkkanat. Paloittele reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi tai kuumenna rypsiöljy uunin kestävässä padassa. Lisää kasvikset ja valkosipulinkynnet ja kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää juustokumina, suola ja tahini. Kääntele hetki. Lisää vielä tuoretta rosmariinia ja sekahedelmät. Lisää vettä ja kypsennä uunissa 175-200 asteessa, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä.

Ainekset (6 annosta)

1 kg bataattia
2 keskikokoista palsternakkaa
pieni juuriselleri
2-4 porkkanaa koosta riippuen
2-3 valkosipulinkynttä
25 g voita tai 3 rkl rypsiöljyä
2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa tai maun mukaan
½ prk Baba Tahinia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
100 g kuivattuja sekahedelmiä
1-2 dl vettä

Uusimmat reseptit