Hernekeitto Chili Hummuksella

  • 4 Ihmiselle
Julkaistu:16.2.2021

Tämän Chili Hummuksella ryyditetyn hernekeiton voit valmistaa alusta asti itse, tai tuunata kaupan valmiin hernekeiton. Ihana tulisuus tulee esiin mukavalla tavalla. Dippaile keittoon ruisleipää tai paloittele joukkoon. Kokeile myös punajuurihummusta! Tämä keitto on saanut hieman makua myös rosmariinista. Voit jättää rosmariinin halutessasi pois.

Ohje

Sopivasti tulinen hernekeitto

Huuhdo herneet ja laita ne kattilaan. Lisää joukkoon vesi. Anna seistä kannella suojattuna seuraavaan päivään. Keitä herneitä liotusvedessä miedolla lämmöllä noin tunti. Kuori ja hienonna sipuli. Mikäli käytät sianlihaa, leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Lisää ainekset kattilaan yhdessä suolan ja rosmariinin kanssa. Kypsennä vielä noin tunti tai kunnes herneet ovat sopivan kypsiä. Sekoita lopuksi joukkoon Chili Hummus ja kuumenna. Tarkista maku. Tarjoa seuraksi ruisleipää.

Vinkki!

Valmiin keiton tuunaus
4 annosta
860 g valmista hernekeittoa
6 dl vettä
1 varsi rosmariinia
225 g Baba Foods Chili Hummusta

Laita hernekeitto kattilaan ja lisää joukkoon vesi ja rosmariinin varsi. Kiehauta sekoittaen. Poista rosmariini ja sekoita joukkoon Chili Hummus. Kuumenna ja tarkista maku. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Ainekset (4 annosta)

Sopivasti tulinen hernekeitto

500 g kuivattuja herneitä
2 l vettä
1 sipuli
(n. 200 g luutonta sianlihaa)
2 tl suolaa
yksi varsi tuoretta rosmariinia
225 g Baba Foods Chili Hummusta

Uusimmat reseptit