Autenttinen Lähi-idän hummus

Julkaistu:04.12.2022

Aito ja autenttinen hummus resepti Lähi-idästä tulee tässä!

Erilaisia hummus -reseptejä on nettisivustot pullollaan, mutta usein näkee ohjeita, joiden avulla valmistetusta kikhernetahnasta tulee muun muassa liian paksua tai kokkareista. Tämän reseptin avulla saat valmistettua oikeaoppisesti kuohkeaa ja samettisen pehmeää hummusta. Mitä sitten tulisi erityisesti ottaa huomioon? Meidän vinkkimme on, että käytät laadukkaita kikherneitä, laadukasta vaaleaa tahinia (jota tulee reilusti) sekä tarpeeksi paljon sitruunamehua.

Kikherneissä on yllättävän paljon eroavaisuuksia. Kuivahyllystä löytyvät Baba Kikherneet ovat laadukasta Kabuli-lajiketta (8mm), jotka olemme todenneet parhaiksi hummuksen valmistukseen. Käytämme niitä itse omassa Baba hummuksessamme. Käytämme hummuksen valmistukseen lisäksi Baba Tahinia – se on kuorituista seesaminsiemenistä valmistettua vaaleaa seesaminsiementahnaa, joka on koostumukseltaan sileää ja juoksevaa. Tämänkin olemme todenneet kaikista parhaaksi tahiniksi – ja uskokaa pois, olemme maistelleet monia monia eri tahinimerkkejä!

 

Esivalmistus:

-Mittaa kulhoon 2 dl kuivattuja kikherneitä (Baba Kikherneet).
-Liota runsaassa vedessä (n. 1 litra) vähintään 8 tuntia.
-Huuhtele kikherneet, lisää kattilaan 1 litra raikasta vettä ja 1 tl suolaa.
-Keitä kannen alla vähintään 1 tunti, kunnes kikherneet ovat pehmeitä.
-Siivilöi kikherneet ja ota keitinvesi talteen.

Ohjeet

-Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
-Laita hummus lautaselle ja koristele halutessasi oliiviöljyllä, persiljalla ja paprikajauheella.

Hummus on erittäin monipuolinen ruoka, sillä se sopii moneen ruokaan, lisukkeeksi, levitteeksi ja dipiksi. Voit ostaa hummuksen myös valmiina – Baba Hummuksia löytyy kaupoista viittä eri makua; Baba Original Hummus, Baba Chili Hummus, Baba Green Hummus, Baba Punajuurihummus ja Baba Nokkoshummus.

Lue lisää hummuksesta blogipostauksestamme.

Ainekset (noin 1kg valmista hummusta):

n. 4 dl keitettyjä kikherneitä
3 dl kikherneiden keitinvettä (aquafaba)
200g Baba Tahinia
0,5 dl öljyä
1 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 tl sokeria
0,5 tl juustokuminaa
2-3 valkosipulinkynttä

Uusimmat reseptit