1. Miten tuotteet sopivat erityisruokavalioihin (maidoton, laktoositon, gluteeniton, vegaaninen)?

Tuotteemme ovat luonnostaan maidottomia ja suurimmaksi osaksi myös gluteenittomia. Vegaanisia tuotteita ovat Hummukset, Falafelit, Harissa ja tuoresalaateista Kvinoa, Marokkolaiset Porkkanat, Bulgur, Antipasto ja Maissiselleri.

2. Miten tuotteita voi käyttää? Tarjoiluehdotuksia.

Tuotteet ovat hyvin monikäyttöisiä, ne soveltuvat käytettäväksi alkuruokina, pääruuan lisukkeina, grilliruokien kylkeen, dippeinä tai syötäväksi ihan sellaisenaan. Hummus tarjoillaan perinteisesti tuoreen pitaleivän kanssa.

3. Mitä raaka-aineita tuotteissa käytetään? Raaka-aineiden alkuperämaa?

Raaka-aineet ovat lueteltu ainesosaluettelossa. Käytämme Hummuksissa ja Falafeleissa mm. Kikherneitä, ja niiden alkuperä vaihtelee sadoittain. Tällä hetkellä käytämme yhdysvaltalaisia herneitä. Munakoisoa käytämme Baba Ganoushiin ja ne tulevat yleensä Espanjasta. Kotimaisia vihanneksia käytetään saatavuuden mukaan.

4. Miksi tuotteet eivät ole Luomua?

Olemme toimintamme alusta asti etsineet parhaita raaka-aineita, olemme myös kartoittaneet hyviä ja kohtuuhintaisia luomuraaka-aineita. Tällä hetkellä valitettavasti emme ole löytäneet markkinoilta tarpeeksi laadukkaita ja kohtuuhintaisia kikherneitä tuotteidemme raaka-aineiksi. Baban Kvinoasalaatti valmistetaan luomukvinoasta. Jatkamme luomuraaka-aineiden etsimistä ja uskomme löytävämme sellaisia lähitulevaisuudessa.

5. Missä tuotteet valmistetaan?

Baban tuotteet valmistetaan käsityönä Konalassa Helsingissä.

6. Mitä on hummus? Miten hummus valmistetaan?

Hummus sisältää jauhettujen kikherneiden lisäksi tahinia eli seesaminsiementahnaa, sitruunamehua, mausteita ja öljyä. Valmistaminen alkaa liottamalla kikherneitä noin 16 tuntia ja sitten herneitä keitetään pari tuntia, jonka jälkeen ne jauhetaan tahnaksi, ja lisätään tahini ja mausteet.

7. Kestääkö hummus tai tahini kuumentamista? Voiko hummusta käyttää kerman sijaan/tapaan?

Hummus kestää vain mietoa lämmittämistä ja tahini mietoa kuumentamista. Kikherneet käyttäytyvät hyvin eri tavalla kuin perinteinen kerma.

8. Onko tuotteissa lisäaineita, kuinka paljon? Miksi tuotteisiin lisätään ylimääräisiä lisäaineita?

Baba Falafeleissa, Harissassa ja tuoresalaateissa ei ole käytetty säilöntäaineista. Hummus säilyy hyvin, jos kylmäketju on katkeamaton, mutta on hyvin herkkä lämpenemiselle. Tuoteturvallisuuden ja säilymisen takia käytämme säilöntäainetta mahdollisimman vähän Hummuksissa, jotta tuote kulkeutuu koteihin turvallisesti myös kesällä.

9. Kuinka kauan tuotteet säilyvät jääkaapissa? Voiko tuotteita pakastaa?

Tuotteet säilyvät parasta ennen päiväykseen asti ja avattuna noin 5 päivää. Pakastaa voi ainakin Falafeleita.

10. Miten Ganoushiin saadaan savun maku?

Osa munakoisoista grillataan ja osa kuumennetaan 300 asteisessa uunissa, jolloin pinta paahtuu. Munakoison paahtunut pinta kuoritaan käsin pois, jolloin aito savun maku jää munakoisoon.

Tilauksesi

Hyväksyn sivuston Tietosuojakäytännön