Baban uudet tuotantotilat Herttoniemessä

Julkaistu: 8.3.2021

Maalikuussa 2021 Baba Foods täyttää 7 vuotta, jonka kunniaksi esittelemme teille tuotantotilamme ❤️

Kuten varmasti moni teistä huomasikin, niin muutimme viime vuoden loppupuolella uusiin tuotantotiloihin Herttoniemeen. Uusi osoitteemme on Asentajankatu 5, 00880 Helsinki. Mutta miksi muutimme ja millaiset uudet tuotantotilamme ovat? Tässä kirjoituksessa kerromme nämä sanoin ja kuvin – tervetuloa siis tutustumaan uusiin tuotantotiloihimme näin blogin välityksellä! 

Baban uusien tuotantotilojen sijainti.

Baba Foods Oy perustettiin vuonna 2014. Toiminta oli aluksi pientä, mutta suosio kasvoi nopeasti, ja nykyään Baba valmistaa ruokiaan jo useamman ihmisen voimin. Baban tuotteet ovat sekä Keskon että SOK:in valtakunnallisessa jakelussa eli tuotteita on saatavilla vähittäiskaupoissa ympäri maan. Vuonna 2019 Baba teki brändiuudistuksen, jossa koko ilme ja rasiat uudistuivat. 

Yrityksen kasvun myötä alkuperäinen tuotantotila Konalassa kävi pieneksi, joten oli aika etsiä uusia tiloja. Loppuvuodesta 2020 pääsimme vihdoin muuttamaan uusiin isompiin, yritykselle räätälöityihin vuokratiloihin Herttoniemeen. Tilojen suunnittelu ja toteutus tehtiin yhdessä Kiinteistökaari Oy:n kanssa. Tilojen suunnittelutyö aloitettiin keväällä 2020 ja tilat olivat muuttovalmiit marras-joulukuussa 2020. Kyseinen kohde oli aluksi vain tyhjä hallimainen tila, jonka muuttaminen elintarviketuotantoon sopivaksi tilaksi vaati erikoisosaamista ja mittavia toimia koko suunnittelu- ja rakennustiimiltä. Tiloissa uudistettiin muun muassa putket, lattia, ilmanvaihto, sähkö- ja vesijärjestelmät.  

Kuvia tiloista remontin ajalta:

Väliseinien pystytystä.

Tässä vaiheessa väliseinät ovat jo pystyssä.

Uusien tilojen suunnittelutyöstä vastasivat Baban tuotantojohtaja Maija Erämies sekä toimitusjohtaja Tomer Hovav. Yhdessä asiantuntijoiden kanssa tiloista saatiin rakennettua juuri meidän tarpeisiimme sopiva kokonaisuus, jossa yrityksemme on mahdollista kasvaa entisestään. Herttoniemessä Baba Foodsilla on tuotantotiloja noin 900 m² (joista n. 150 m² kylmätiloja) ja varastotiloja noin 300 m².

Kuvia valmiista tuotantotiloista:

Pakkaamo (kuva: Ivan Happonen, IvStudio Oy)

Pakkaamo, kylmiö (kuva: Ivan Happonen, IvStudio Oy)

Aula (ei elintarviketilaa) (kuva: Ivan Happonen, IvStudio Oy)

Uudet tilat mahdollistavat ison kasvun lisäksi myös kokonaisvaltaisemman tuotekehityksen sekä muun muassa sopimusvalmistuksen. Uusia tuotteita onkin tulossa markkinoille jo kevään 2021 aikana. Kaiken kaikkiaan olemme olleet uusiin tiloihin erittäin tyytyväisiä!

 

Baba Foods – Aitoja Lähi-idän kasvisruokia käsintehtyinä Suomessa.

lue myös

Tutustu Babalaisiin – työntekijöiden esittely

Tutustu Babalaisiin – työntekijöiden esittely

Me, eli Baba Foods, olemme suomalainen perheyritys, joka valmistaa tuoreita ja autenttisia Lähi-idän kasvisruokia. Meille on elintarviketuottajana erittäin tärkeää tuoda markkinoille herkullisia, terveellisiä ja laadukkaita tuotteita, jotka kaikki valmistetaan...

lue lisää
20 x helpot ja nopeat arkiruokareseptit

20 x helpot ja nopeat arkiruokareseptit

Tuntuuko sinustakin, että ideat loppuvat usein kesken, kun pitäisi miettiä arkipäivän ruokia? Haluaisit ehkä kokeilla jotakin uutta reseptiä, mutta sen tulisi olla jotakin helppoa ja nopeaa, sillä töiden jälkeen ei jaksa tehdä mitään aikaa vievää? Tiedämme tunteen!...

lue lisää
Vinkit ruokahävikin vähentämiseen

Vinkit ruokahävikin vähentämiseen

Ruokahävikillä tarkoitetaan jätteeksi päätyvää ruokaa, jonka syntyminen olisi voitu välttää muun muassa paremmalla ennakoinnilla sekä valmistamalla tai säilyttämällä ruoka toisin. Ruokahävikkiä syntyy ketjun jokaisessa vaiheessa, eli alkutuotannossa, teollisuudessa,...

lue lisää