Aito ja autenttinen hummus resepti Lähi-idästä tulee tässä!
Erilaisia hummus -reseptejä on nettisivustot pullollaan, mutta usein näkee ohjeita, joiden avulla valmistetusta kikhernetahnasta tulee muun muassa liian paksua tai kokkareista. Tämän reseptin avulla saat valmistettua oikeaoppisesti kuohkeaa ja samettisen pehmeää hummusta. Mitä sitten tulisi erityisesti ottaa huomioon? Meidän vinkkimme on, että käytät laadukkaita kikherneitä, laadukasta vaaleaa tahinia (jota tulee reilusti) sekä tarpeeksi paljon sitruunamehua.
Kikherneissä on yllättävän paljon eroavaisuuksia. Olemme todenneet Kabuli-lajikkeen (8mm) parhaaksi hummuksen valmistukseen, ja niitä löytyykin kauppojen kuivahyllystä. Käytämme kyseisiä kikherneitä itse oman Baba hummuksemme valmistuksessa. Käytämme hummuksen valmistukseen lisäksi Baba Tahinia – se on kuorituista seesaminsiemenistä valmistettua vaaleaa seesaminsiementahnaa, joka on koostumukseltaan sileää ja juoksevaa. Tämänkin olemme todenneet kaikista parhaaksi tahiniksi – ja uskokaa pois, olemme maistelleet monia monia eri tahinimerkkejä!