Kevyt, mutta ruokaisa salaatti maistuu vaikka iltapalana tai illanistujaisissa. Voit käyttää juustoja vaihdellen. Baba Harissa on upean chilinen tahna, jolla maustat monenlaiset lihat ja kanan, mutta se sopii myös kasvisten mausteeksi tai kuten tässä, tuomaan potkua leipäpaloihin. Tarjoa salaatin seurana Baba Hummuksia ja saat salaatista entistä ruokaisamman.
Tulinen joulusalaatti


Tämän reseptin on tehnyt Hellapoliisi
- Työaika 15 min, Valmistusaika 15 min
- 4 annosta


Ainesosat
Ainekset (4 annosta):
- 1-2 ruukkua jääsalaattia tai muuta rapeaa salaattia
- ½-1 kurkku
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 4 viipaletta rapeakuorista maalaisleipää
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl Baba Harissa -chilitahnaa
- 200 g juustoa
Lisäksi:
- balsamicoa
- lehtipersiljaa tai rosmariinia
- Baba Hummuksia
Ohje
Ohje
- Leikkaa tai revi jääsalaatti tai muu rapea salaatti paloiksi tarjoiluvadille.
- Paloittele kurkku ja puolita kirsikkatomaatit.
- Leikkaa maalaisleipäviipaleet paloiksi.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää joukkoon Baba Harissa.
- Kääntele hetki.
- Lisää leipäkuutiot ja kääntele hetki kuumalla pannulla käännellen.
- Laita leipäkuutiot salaattiainesten joukkoon.
- Paloittele juusto ja lisää joukkoon.
- Tarjoa seuraksi balsamicoa ja koristele salaatti rosmariinilla tai lehtipersiljalla.
- Tarjoa seuraksi Baba Hummuksia.
Näillä onnistut
Näillä onnistut