Suomalainen menestysresepti 2023 – OSA 4: Makuvariantit

Julkaistu: 3.1.2023

Seuraa Kaisan matkaa Suomalainen menestysresepti 2023 -kilpailussa (mukana materiaalia ja tietoa, jota et tv:stä näe)!

OSA 4: Makuvariantit

Maku-tehtävä oli yksi suosikkitehtävistäni, sillä pääsimme ideoimaan aivan uusia makuja ja kulmia Tahinismoothielle. Halusimme tuoda jotain oikeasti uutta eikä vain hedelmien ja marjojen yhdistelmä . Ideoita oli kymmeniä (lue: satoja) ja kaikkien Babalaisten makunystyrät olivat kovilla, kun kerta toisensa jälkeen kärrättiin uusia makuja maisteltavaksi. Omia cocktailejaan minun lisäkseni tekivät Yann Rizzi ja Tomer Hovav.

Tehtävän aikana käytiin myös Foodwestillä.

Makujen testailua.

Makujen kehittäminen oli hauskaa ja inspiroivaa, ja löysimmekin todella hyviä makupareja. Päätimme käyttää yrttejä, sillä maustaminen on Baban ydinosaamista. Lopulta päädyimme yhdistelmiin mango-basilika-sumac sekä mansikka-granaattiomena-rosmariini. Maut olivat mielestäni upeita ja olin (olen) niistä innoissani!

Esillelaiton kokeilua.

Tuomarointipäivä ei jännittänyt enää kuten ennen, sillä alkoi tuntea jo koko ihanan tuotantoporukan. Tuomareiden kanssa oli mukava sparrailla – saimme kehuja, mutta meitä myös haastettiin. Tehtävänannossa kannustettiin visiomaan pitkälle ja tuomaan kategorialle jotain aivan uutta. Tuomarit vaikuttivat kuitenkin kommenttien perusteella haluavan meiltä tuttua ja turvallista, sillä tahini on jo uusi maku. Hieman ihmettelin tätä lähestymistapaa – onhan tämä kuitenkin innovaatiokilpailu.

Tuomarointipäivänä annosten kokoamista.

Raaka-aineita.

Annos lasissa!

Pettymys oli, että tuomaroinnissa ei otettu huomioon tuotteen teollistamista millään tavalla, vaikka se oli tehtävänannossa erikseen mainittu. Ohjelmassa kehitetään tuotteita kaupanhyllylle, joten mielestäni tuotteiden olisi kuulunut olla kehitettyjä sinne – ei ravintolaan.

Mango-basilika-sumac sekä Mansikka-granaattiomena-rosmariini tahinismoothiet tuomareiden maisteltavana (Kuva: Suomalainen Menestysresepti 2023, MTV3)

Tehtävästä jäi silti paljon hyvää käteen ja saimme visioitua Tahinismoothien tulevaisuutta. Oli myös ihanaa päästä maistamaan muiden kisaajien tuotteita, sillä en päässyt makutyöpajaan. Seuraavaksi päästäänkin pakkausten pariin!

Terkuin, Kaisa

 

Baba Foods – Aitoja Lähi-idän kasvisruokia valmistettuna Suomessa.

lue myös

Helppo kasvisruoka

Helppo kasvisruoka

Helppo Kasvisruoka Tervetuloa tutustumaan helpon kasvisruoan maailmaan! Kasvisruoka on noussut suosioon viime vuosina niin ekologisten, terveydellisten kuin eettistenkin syiden takia. Moni kuitenkin kokee, että kasvisruoan valmistus voi olla hankalaa ja aikaa vievää,...

lue lisää
Suomalainen menestysresepti 2023 – OSA 9: Finaali

Suomalainen menestysresepti 2023 – OSA 9: Finaali

Seuraa Kaisan matkaa Suomalainen menestysresepti 2023 -kilpailussa (mukana materiaalia ja tietoa, jota et tv:stä näe)! OSA 9: Finaali Finaalipäivänä jännitti hyvällä tavalla aamusta asti. Tomer haki minut aamulla 7.30 ja vei Triplaan, jossa finaali kuvattiin. Aamulla...

lue lisää
Suomalainen menestysresepti 2023 – OSA 8: Markkinointi

Suomalainen menestysresepti 2023 – OSA 8: Markkinointi

Seuraa Kaisan matkaa Suomalainen menestysresepti 2023 -kilpailussa (mukana materiaalia ja tietoa, jota et tv:stä näe)! OSA 8: Markkinointi Markkinointivideon ideana oli vauhdikas hyvänmielen video nuorelle kohderyhmälle. Somessa on paljon ihmisiä, jotka eivät ole...

lue lisää