Hellapoliisin shakshuka

Tämän reseptin on tehnyt Hellapoliisi

  • 30 min
  • n.4 annosta
Julkaistu:7.10.2022

Ohje

Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna oliiviöljy uuninkestävällä pannulla ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja tiputa sitten lämpötilaa.
Lisää valutetut kikherneet, tomaattimurska, juustokumina, chilijauhe, suola ja mustapippuria myllystä.
Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
Riko päälle kananmunat ja kypsennä 200 asteessa uunissa, kunnes kananmunat ovat jähmettyneet (huom, voit myös jatkaa kypsentämistä liedellä normaalilla paistinpannulla, mutta silloin kannattaa laittaa kansi päälle, niin kananmunat kypsyvät paremmin).
Tarjoa seuraksi Baba Punajuurihummusta tai chilihummusta, Baba Olivinadea ja vaaleaa leipää.

Ainekset (4 annosta):

1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
½ pieni kesäkurpitsa
1 punainen paprika
2 rkl oliiviöljyä
100 g valutettuja kypsiä kikherneitä
400 g tomaattimurskaa
½ tl juustokuminaa tai maun mukaan
ripaus chilijauhetta
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
3 kananmunaa

Lisäksi:

Baba Hummus Punajuuri
Baba Hummus Chili
Baba Olivinade
vaaleaa leipää

Uusimmat reseptit