Näin loihdit herkulliset juhlatarjoilut

Julkaistu: 7.5.2021

Kevät ja kesä ovat usein juhlien aikaa! Vaikka nyt keväällä 2021 onkin voimassa rajoituksia isompien juhlien järjestämiseen, voi kesällä luultavasti juhlia vähintäänkin pienellä porukalla ja oman perheen kesken esimerkiksi ylioppilasjuhlia, valmistujaisia, rippijuhlia tai muita kesäjuhlia. Herkullisten ruokatarjoilujen avulla saat tehtyä pienestäkin tilaisuudesta juhlallisen tuntuisen.

Minkälaisia ruokia sitten buffetpöytään kannattaa laittaa tarjolle? Ota huomioon ainakin vieraiden erityisruokavaliot ja allergiat. Kannattaa miettiä, onko järkeä valmistaa kaikille erikoisruokavalioisille omat versiot, vai olisiko helpompaa valmistaa jotain sellaista, joka käy kaikille vieraille. Toki se voi olla haastavaa, jos erityisruokavalioita on paljon. Yleisimpiä huomioitavia ovat laktoosittomuus, gluteenittomuus sekä kasvis-/vegaaniruokavaliot.

Buffetpöytään kannattaa laittaa ainakin pari erilaista salaattia, joista toinen voi olla ihan vihersalaatti ja toinen taas vähän ruokaisampi salaatti (esim. kvinoa-, bulgur-, pasta- tai perunasalaatti). Myös cocktail-tyyliset alkupalat ovat suosittuja ja usein helppoja valmistaa. Voit esimerkiksi ostaa valmiita ruisnappeja, ja laittaa niiden päälle jotakin herkullista tahnaa. Näiden lisäksi tarjoiluiksi voi tehdä esimerkiksi jotakin suolaista piirakkaa tai voileipäkakkua (katso esimerkiksi meidän reseptimme trendikkäästä hummus-voileipäkakusta). Jos taas haluat tarjota jotakin lämpimiä ”pääruokia”, ei piirakoita tai voileipäkakkua välttämättä tarvita. Lämpiminä pääruokina voisi tarjota esimerkiksi savustettua lohta tai falafeleja. Myös leipä on hyvä lisä buffetpöytään. Jälkiruokiin monella on usein oma näkemyksensä – osa haluaa ehdottomasti täytekakkua, kun taas jotkut eivät pidä siitä ollenkaan. Yksi gluteeniton makea tarjottava voisi olla esimerkiksi pavlova.

Vinkkejä!

  • Monia ruokia (esimerkiksi piirakoita, kakkupohjia, falafel-taikinaa), voi tehdä jo reilusti etukäteen ja pakastaa – tämä helpottaa järjestelyjä itse juhlapäivänä.
  • Tarjoilut (tai vaikka osan tarjoiluista) voit tietenkin myös ostaa valmiina! Tällöin voit vain nostaa ruoat esille juhlapäivänä. Katso esimerkiksi meidän noutomyynti-sivustomme. Sieltä löytyy myös kätevä ruokalaskuri, jonka avulla voit arvioida ruoan määrän tarpeen.
  • Jos omat astiat eivät riitä, lainaa naapurilta, sukulaisilta tai kavereilta. Kerralla isomman määrän voit myös vuokrata astiavuokraamosta. Toisaalta taas, jos juhlat ovat rennot, voi ihan hyvin käyttää kertakäyttöastioita – niitäkin saa nykyään hyvin laadukkaita ja visuaalisesti kivan näköisiä.
  • Sijoita buffetpöydän alkuun lautaset, ruokailuvälineet ja valmiiksi taitellut servietit. Tämän jälkeen pöytään katetaan alkuruoat ja sitten pääruoat. Perinteisesti kylmät ruoat ovat ennen lämpimiä, ja kalaruoat ennen liharuokia. Jos buffet pöytä on pitkä, voit sijoittaa jälkiruoat sekä kahvitarjoilut pöydän päähän – tai vaihtoehtoisesti voit laittaa juomat, kahvitarjoilut ja jälkiruoat erilliselle pöydälle.
  • Huomioi sesongit: Käyttämällä sesongin kasviksia, voit helposti säästää ruokakuluissa.

Baba Foods noutomyynti

Baban noutomyynnistä voit tilata hummuksia, falafeleja, tahnoja ja salaatteja niin isoissa pakkauksissa kuin pienemmissä vähittäiskauppapakkauksissa (”meze kassi”). Sieltä löydät siis hyvän valikoiman gluteenittomia ja maidottomia kasvisruokia, useimmat täysin vegaanisia. Katso valikoima sivuilta, tee tilauksesi ja nouda meiltä Herttoniemestä (myös kotiinkuljetus mahdollinen pk-seudulla).

lue myös

Tutustu Babalaisiin – työntekijöiden esittely

Tutustu Babalaisiin – työntekijöiden esittely

Me, eli Baba Foods, olemme suomalainen perheyritys, joka valmistaa tuoreita ja autenttisia Lähi-idän kasvisruokia. Meille on elintarviketuottajana erittäin tärkeää tuoda markkinoille herkullisia, terveellisiä ja laadukkaita tuotteita, jotka kaikki valmistetaan...

read more
20 x helpot ja nopeat arkiruokareseptit

20 x helpot ja nopeat arkiruokareseptit

Tuntuuko sinustakin, että ideat loppuvat usein kesken, kun pitäisi miettiä arkipäivän ruokia? Haluaisit ehkä kokeilla jotakin uutta reseptiä, mutta sen tulisi olla jotakin helppoa ja nopeaa, sillä töiden jälkeen ei jaksa tehdä mitään aikaa vievää? Tiedämme tunteen!...

read more
Vinkit ruokahävikin vähentämiseen

Vinkit ruokahävikin vähentämiseen

Ruokahävikillä tarkoitetaan jätteeksi päätyvää ruokaa, jonka syntyminen olisi voitu välttää muun muassa paremmalla ennakoinnilla sekä valmistamalla tai säilyttämällä ruoka toisin. Ruokahävikkiä syntyy ketjun jokaisessa vaiheessa, eli alkutuotannossa, teollisuudessa,...

read more