Harissakana ja tahini-parmesaaniperunat

Tämä ateria maistuu milloin vain, mutta erityisesti se sopii viikonloppuherkutteluun ja illanistujaisiin.

Tämän reseptin on tehnyt Hellapoliisi

  • 60 min
  • 4 Ihmiselle

Ainesosat

Ainekset (4 annosta)

4 broilerinfileetä
½ tl suolaa
n. 50 g Baba Harissa chilitahnaa
1 dl maustamatonta jogurttia
Tahini-parmesaaniperunat
1 kg kiinteämaltoista perunaa
100 g Baba Tahini, 100% seesaminsiementahnaa
1 tl suolaa
100 g parmesaanijuustoraastetta

Tzatziki:

½ kurkku
4 dl turkkilaista jogurttia
1 tl kuivattua valkosipulijauhetta
(tuoretta minttua)

Ohje

Ohjeet

Laita broilerinfileet työlaudalle ja ripottele molemmin puolin suolaa.

Sekoita harissa ja maustamaton jogurtti. Lisää broilerinfileet joukkoon.

Anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes kana on kypsää.

Huuhtele perunat ja leikkaa lohkoiksi. Lisää joukkoon suola, tahini ja parmesaanijuustoraaste. Kääntele perunalohkot seoksessa kauttaaltaan ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Kypsennä 200-asteessa, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.

Valmista seuraksi raikas tzatziki.

Raasta kurkku ja purista huolellisesti ylimääräinen neste pois.

Sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto, kuivattu valkosipulijauhe ja halutessasi hieman tuoretta minttua. Tarkista maku.

Tarjoa mureat broilerinfileet yhdessä tahini-parmesaaniperunoiden ja tzatzikin kanssa.

Näillä onnistut

Näillä onnistut

Näillä onnistut

Uusimmat reseptit