Pikkujouluplatter

Tämän reseptin on tehnyt Oona Poutiainen / Vegan & Wild

Julkaistu:30.9.2024

Ohje

  • Vuoraa tarjoilulauta leivinpaperilla. Nostele laudalle falafeleja, paahdettuja ja pienemmäksi pilkottuja pitaleipiä, fetajuustoa, pitkittäin leikattuja kurkkuja, kirsikkatomaatteja, lohkottuja granaattiomenan puolikkaita, oliiveja (jos haluat tehdä yrttimarinoituja oliiveja, voit sekoittaa valutettujen vihreiden oliivien sekaan oliiviöljyä ja Provencen yrttimaustetta), tummaa suklaata, viikunoita, viinirypäleitä ja pistaasipähkinöitä.
  • Sekoita harissa-kastikkeen ainekset keskenään ja kaada pieneen tarjoilukippoon.
  • Valmista pipari-taatelit poistamalla taateleista kivet ja täyttämälle taatelin sisälle palan piparkakkutaikinaa. Tämä kannattaa tehdä viimeisenä, jotta piparitaikina säilyy kohmeisena.
  • Nostele laudalle myös hummukset ja tahini. Viimeistele lauta tuoreella korianterilla. Nauti!

Ainekset (4 annosta):

  • Baba falafeleja

  • Harissa-kastiketta (katso resepti alta)

  • Baba Chili, Punajuuri ja Green hummukset

  • Baba Tahinia

  • Oliiveja

  • Viinirypäleitä

  • Pitaleipää paahdettuna
  • viikunoita

  • Pistaasipähkinöitä
  • Kirsikkatomaatteja
  • Kurkkua
  • Vegaanista fetaa
  • Granaattiomenaa
  • Pipari-taateleita (katso resepti alta)
  • Tummaa suklaata
  • Korianteria

Harissa-kastike:

  • 5 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl Baba Harissaa
  • 1/5 tl suolaa

  • 1/5 tl sokeria

Pipari-taatelit:

  • tuoreita taateleita

  • piparkakkutaikinaa

Uusimmat reseptit