Ohje
TÄYTEVAIHTOEHTO 1 – pannumarinoitu tofutäyte:
Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi pannulla.
Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.
Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.
TÄYTEVAIHTOEHTO 2 – Teriyaki-tofutäyte:
Kuivaa ja murustele tofu ja paahda se ensin yllä olevan pannumarinoidun tofun ohjein, ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofupalojen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.
KOKOA SALAATTIVENEET:
Irrota salaatinlehdet varovasti toisistaan, huuhdo, kuivaa hyvin varovaisesti ja asettele tarjoiluvadille. Täytä salaatinlehtien pohja hummuksella ja lisää tämän jälkeen päälle valitsemaasi versoseosta. Annostele valmistamasi tofutäyte lusikalla versojen päälle ja koristele seesaminsiemenillä.
Mausta mustapippurilla ja tarjoile.