Tahinipavut

Tämän reseptin on tehnyt Minna Vauhkonen

  • Työaika 10 min
  • 4 annosta
Julkaistu:25.8.2023

Ohje

  • Valmista tahinikastike sekoittamalla kaikki ainekset huolellisesti. Lisää tarvittaessa hieman enemmän vettä.
  • Huuhtele pavut lävikössä.
  • Lämmitä oliiviöljy pannulla, kuullota valkosipulia muutaman minuutin ajan. Lisää raastettu sitruunankuori ja mehu.
  • Lisää pavut pannulle ja lämmitä muutama minuutti.
  • Silppua yrtit pieneksi ja lisää reilu puolet niistä papujen sekaan.
  • Mausta suolalla, pippurilla ja chilihiutaleilla.
  • Siirrä pavut laakealle tarjoiluastialle. Lisää päälle tahinikastiketta ja loput yrtit.
  • Tarjoile pavut esimerkiksi pitaleivän ja lopun tahinikastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta):

Tahinikastike

  • 100g Baba Tahinia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 dl vettä
  • ripaus suolaa

Pavut

  • 2 prk kypsiä valkoisia papuja (yhteensä n. 450g)
  • 2 valkosipulin kynttä silputtuna
  • 1/2 sitruunan kuori raastettuna ja mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • pari dl yrttejä (ruohosipulia, lehtipersiljaa ja korianteria)
  • 1 tl chilihiutaleita
  • suolaa & pippuria
  • pitaleipää

Uusimmat reseptit