Suomalainen menestysresepti 2023 – OSA 1: Finaaliin pääsy

Julkaistu: 13.12.2022

Seuraa Kaisan matkaa Suomalainen menestysresepti 2023 -kilpailussa (mukana materiaalia ja tietoa, jota et tv:stä näe)!

OSA 1: Finaaliin pääsy

Moikka!

Mä olen Kaisa Somerpalo ja edustan Baba Foodsia Suomalaisessa menestysreseptissä. Matka menestysreseptin finaaliin alkoi jo helmikuussa, kun haimme mukaan kahdella tuotteella – joista kumpikaan ei ollut Tahinismoothie. Pääsimme molemmilla ideoilla seuraavaan vaiheeseen eli maistatukseen 40:n muun kisaajan kanssa. Maistatus järjestettiin 8.3. Tampereella.

Viikkoa ennen maistatusta katselin meidän Baba Tahini-purkkeja ja sain vahvan tunteen, että meidän on pakko päästä maistattamaan tahinismoothieta. Tahinismoothie on ollut minun käytössä jo kolme vuotta, ja myös Baballa olemme tehneet sitä useasti. Menin esittämään visioni tahinismoothiesta Tomerille ja Ronitille, jotka kannustivat minua yrittämään vielä vaihtaa tuotetta. Laitoin viestiä samantien niin SOK:lle kuin Foodwestille, ja muutama päivä ennen maistatusta sain sähköpostin, että vaihdos on ok.

Kuvaaja: Sami Heiskanen

 

Hei Kaisa,

 

Sain vahvistuksen, että tämä vaihdos on ok.

Saisimmeko vielä hieman tarkemman kuvauksen tästä tuotteesta?

 

Terveisin,

Lari

 

Parin päivän päästä maistatuksesta saimme viestin, että matkamme jatkuu semifinaaliin! Semifinaali järjestettiin 22.3. Helsingissä. Päivä oli pitkä ja jännittävä, sillä semifinalisteja oli yhteensä 18. Muistikuvia päivästä ei kauheasti ole, mutta tunteet muistan hyvin. Eniten jännitti olla haastatteluissa, mutta tuomareiden edessä tuntui itsevarmalta. Muistan puheen menneen hyvin.

Olin ensimmäisen porukan joukossa kuulemassa jatkoon pääsijät. Tuntui ikuisuudelta odottaa, että kamera käy ja Jyrki julkaisee finalistit. En osaa sanoin kuvailla tunnetta, kun Jyrki sanoi ”ensimmäisenä tästä joukosta jatkoon pääsee… Tahinismoothie ja Kaisa”. Se oli tähänastisen elämäni suurin onnistuminen ja päässä alkoi vilisemään mitä kaikkea tulevaisuus tuo. Laitoin heti viestiä Babalaisille ja kaikki juhlivat tahoillaan – jopa Ranskan Alpeilla kaikui Baba Foods-huudot.Seuraavana aamuna olo oli hyvin epätodellinen. Töihin päästyäni kalenterikutsuja, sähköposteja ja infoa oli tullut kuitenkin sen verran, että todellisuus palasi nopeasti :D. Päätin siirtää gradun kirjoittamisen vuodella eteenpäin sekä perua kaikki tulevat matkat ja menot kalenteristani. Alusta asti tämä vuosi on ollut siis pyhitetty Suomalaiselle Menestysreseptille ja Baban kehitykselle <3

Suomalainen menestysresepti 2023 -kilpailun finalistit.

 

Baba Foods – Aitoja Lähi-idän kasvisruokia käsintehtyinä Suomessa.

lue myös

Suomalainen menestysresepti 2023 – OSA 9: Finaali

Suomalainen menestysresepti 2023 – OSA 9: Finaali

Seuraa Kaisan matkaa Suomalainen menestysresepti 2023 -kilpailussa (mukana materiaalia ja tietoa, jota et tv:stä näe)! OSA 9: Finaali Finaalipäivänä jännitti hyvällä tavalla aamusta asti. Tomer haki minut aamulla 7.30 ja vei Triplaan, jossa finaali kuvattiin. Aamulla...

lue lisää