Falafelhampurilaiset harissa-majoneesilla


Tämän reseptin on tehnyt Minna Vauhkonen
- Työaika 30min
- 4 annosta


Ainesosat
Ainekset (4 annosta):
- 350g Baba Falafeltaikinaa
- öljyä paistamiseen
- 4 hampurilaissämpylää
- 2 tomaattia
- 1 avokado
- rapeaa salaattia
- 1/2 pikkelöity punasipuli
- korianteria
Harissa-majoneesi:
- 2 dl majoneesia
- 4 tl Baba Harissaa
- tilkka sitruunamehua
Ohje
Ohje
- Pikkelöi punasipuli tai käytä valmista.
- Jaa falafelmassa neljään osaan ja pyöritä palloiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää pohjalle melko runsaasti rypsiöljyä tai muuta paistamiseen sopivaa mietoa öljyä. Lisää falafelpallot yksitellen pannulle, litistä ja muotoile niistä haarukkaa ja lastaa apuna käyttäen pihvejä.
-
Paista muutaman minuutin per puoli kunnes pinta on kullanruskea. Sitten laske lämpöä ja paista vielä noin viisi minuuttia pihvin paksuudesta riippuen.
- Sekoita majoneesi ja valmistele muut täytteet.
- Puolita hampurilaissämpylät ja lämmitä ne paahtimessa, uunissa tai kuivalla pannulla.
- Täytä hampurilaiset ja nauti!
Näillä onnistut
Näillä onnistut