Jalotofu-hummuslasagne

Reseptin on tehnyt ystävämme Jalotofu

  • 60 min
  • 6 Ihmiselle
Julkaistu:14.2.2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi. Puristele pakettia, jotta saat tofusta irti mahdollisimman paljon nestettä. Näin se imee itseensä mahdollisimman paljon makuja. Poista pyyhe tai paperit tofun ympäriltä.
  3. Murustele tofu kulhoon melko hienoksi muruksi. Lisää hummus, kaurakerma ja mausteet. Sekoita lusikalla tasaiseksi seokseksi. Tämä on valkokastikkeesi.
  4. Öljyä lasagnevuoka. Levitä sen pohjalle puolet toisesta tomaattikastikkeesta. Levitä kastikkeen päälle lasagnelevyjä. Levitä näiden päälle puolet tofu-hummus-kaurakermaseoksesta, eli valkokastikeesta. Levitä tämän päälle loput ensimmäisestä tomaattikastikeesta. Voit levittää sen tasaiseksi lastalla. Levitä kerros lasagnelevyjä, loput valkokastikkeesta ja puolet toisesta tomaattikastikkeesta näiden päälle. Viimeiseksi levitä lasagnelevyjen päälle loput tomaattikastikkeesta (halutessasi voit jatkaa sitä pienellä määrällä vettä, jotta lasagnen pinnasta tulee kostea). Levitä juustoraaste tomaattikastikkeen päälle tasaisesti.
  5. Paista lasagnea uunissa ensin kannella tai foliolla peitettynä noin 20 minuuttia ja tämän jälkeen vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes sen pinta saa kauniin ruskeaa väriä.

 

Käykää tsekkaamassa lisää ihania ja herkullisia reseptejä Jalotofun reseptisivustolta!

Ainekset

1 pkt Jalotofu Kylmäsavu
225 g Baba Hummus-tahnaa
250 ml kaurakermaa (esim. Kaslink Kauraruoka*)
½-1 tl merisuolaa
1 tl valkosipulijauhe
mustapippuria myllystä
2 x 390g tlk tomaatti-valkosipulipastakastiketta (esim. Pirkka)
250 g gluteenittomia lasagnelevyjä
200 g vegaanista juustoraastetta

*valitse makusi mukaan Kaslink Kauraruoka, Juustonmakuinen, Pippuri tai Paahdettu Sipuli

Tarjoiluun:

Rouskuva Silmusalaatti (herneen ja vihreän- ja punaisen linssin ituja)

Uusimmat reseptit