Julkaistu:18.12.2023
Ohje
- Sulata voi, sokerit, siirappi, tahini ja kahvi kattilassa. Kuumenna, kunnes taatelit ovat pehmenneet ja seos on melko tasaista.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja voitele kakkuvuoka.
- Kun taateliseos on vähän jäähtynyt, vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
- Kääntele joukkoon kuivat aineet.
- Paista uunin alatasolla 175 C noin 50min. Tarvittaessa peitä leivinpaperilla tai foliolla, jos kakun pinta ruskistuu liikaa. Tarkista kypsyys kakkutikulla ja anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
- Sekoita tahinikinuskin ainekset keskenään ja valuta jäähtyneen kakun päälle.
Ainekset:
- 250 g kuivattuja taateleita
- 0,75 dl tummaa siirappia
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 dl vahvaa kahvia
- 175 g voita/leivontamargariinia
- 100g Baba Tahinia
- 2 kpl kananmuna
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl kanelia
- 0,5 tl kardemummaa
- 0,5 tl neilikkaa
- 0,5 tl inkivääri
Tahinikinuski:
- 100g Baba Tahinia
- 0,75 dl tummaa siirappia
- Ripaus suolaa