Jouluinen Tahini-taatelikakku

  • Työaika 60 min
Julkaistu:18.12.2023

Ohje

  • Sulata voi, sokerit, siirappi, tahini ja kahvi kattilassa. Kuumenna, kunnes taatelit ovat pehmenneet ja seos on melko tasaista. 
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja voitele kakkuvuoka. 
  • Kun taateliseos on vähän jäähtynyt, vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. 
  • Kääntele joukkoon kuivat aineet. 
  • Paista uunin alatasolla 175 C noin 50min. Tarvittaessa peitä leivinpaperilla tai foliolla, jos kakun pinta ruskistuu liikaa. Tarkista kypsyys kakkutikulla ja anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. 
  • Sekoita tahinikinuskin ainekset keskenään ja valuta jäähtyneen kakun päälle. 

Ainekset:

  • 250 g kuivattuja taateleita 
  • 0,75 dl tummaa siirappia 
  • 1 dl sokeria 
  • 1 rkl vaniljasokeria 
  • 1 dl vahvaa kahvia 
  • 175 g voita/leivontamargariinia 
  • 100g Baba Tahinia 
  • 2 kpl kananmuna 
  • 1,5 tl leivinjauhetta 
  • 0,5 tl kanelia 
  • 0,5 tl kardemummaa 
  • 0,5 tl neilikkaa 
  • 0,5 tl inkivääri 

 

Tahinikinuski: 

Uusimmat reseptit