Kartisanfileetä, punaista riisiä ja hummuksia

Tämän reseptin on tehnyt Hellapoliisi

  • 30 – 45 min
  • 4 Ihmiselle
Julkaistu:03.31.2021

”Tässä helppo ja taatusti herkullinen resepti pääsiäispöytään. Karitsanfilee on mietoa ja maistuu niillekin, joilla on ennakkoluuloja lampaanlihaa kohtaan. Karitsaa löydät kaupan pakastealtaasta. Muista ottaa sulamaan jo edellisenä päivänä. Helpon ja runsaan aterian saat, kun lisäät tarjolle Baba Hummuksia eri makuisina ja tarjoat seuraksi myös falafeleja. Ne sopivat hummusten kanssa dippailtavaksi. Tuoreen patongin päälle voit sipaista ihastuttavaa munakoisotahnaa Baba Ganoushia.” – Hellapoliisi

Ohje

Poista karitsanfileestä kalvot ja laita fileet kulhoon. Lisää suola, hienonnetut valkosipulinkynnet, timjami, rosmariini, oliiviöljy ja tahini. Sekoita tasaiseksi. Anna maustua muutama tunti tai yön yli. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.

Valmista riisi. Kiehauta vesi ja laita punainen riisi ja suola joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt riisiin.

Riisin kypsyessä paista liha. Kuumenna voi pannulla ja laita 3-4 sisäfileetä kerrallaan kuumalle pannulle. Paista kaksi minuuttia per puoli ja nosta sitten folion sisään. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia. Tarjoa riisin ja hummusten, sekä falafelien kanssa. Laita tarjolle myös Kvinoa salaattia.

Leikkaa patonki viipaleiksi ja tarjoa seuraksi Baba Ganoushia.

Vinkki! Tarjoa seuraksi myös kevään ensimmäiset parsat tai höyrytä seuraksi porkkanoita.

Ainekset (4 annosta)

1 kg karitsan sisäfileetä
1 ½ tl suolaa
4-5 valkosipulinkynttä
muutama varsi tuoretta timjamia
1 varsi tuoretta rosmariinia
nokare voita
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl Baba Tahinia
8 dl vettä
4 dl punaista riisiä
½ tl suolaa

Lisäksi:

Baba Hummus Chili
Baba Hummus Green Hummus
Baba Ganoush
Baba Kvinoa Salaatti
1 patonki

Uusimmat reseptit