Seuraa Kaisan matkaa Suomalainen menestysresepti 2023 -kilpailussa (mukana materiaalia ja tietoa, jota et tv:stä näe)!
OSA 4: Makuvariantit
Maku-tehtävä oli yksi suosikkitehtävistäni, sillä pääsimme ideoimaan aivan uusia makuja ja kulmia Tahinismoothielle. Halusimme tuoda jotain oikeasti uutta eikä vain hedelmien ja marjojen yhdistelmä . Ideoita oli kymmeniä (lue: satoja) ja kaikkien Babalaisten makunystyrät olivat kovilla, kun kerta toisensa jälkeen kärrättiin uusia makuja maisteltavaksi. Omia cocktailejaan minun lisäkseni tekivät Yann Rizzi ja Tomer Hovav.
Makujen kehittäminen oli hauskaa ja inspiroivaa, ja löysimmekin todella hyviä makupareja. Päätimme käyttää yrttejä, sillä maustaminen on Baban ydinosaamista. Lopulta päädyimme yhdistelmiin mango-basilika-sumac sekä mansikka-granaattiomena-rosmariini. Maut olivat mielestäni upeita ja olin (olen) niistä innoissani!
Tuomarointipäivä ei jännittänyt enää kuten ennen, sillä alkoi tuntea jo koko ihanan tuotantoporukan. Tuomareiden kanssa oli mukava sparrailla – saimme kehuja, mutta meitä myös haastettiin. Tehtävänannossa kannustettiin visiomaan pitkälle ja tuomaan kategorialle jotain aivan uutta. Tuomarit vaikuttivat kuitenkin kommenttien perusteella haluavan meiltä tuttua ja turvallista, sillä tahini on jo uusi maku. Hieman ihmettelin tätä lähestymistapaa – onhan tämä kuitenkin innovaatiokilpailu.
Pettymys oli, että tuomaroinnissa ei otettu huomioon tuotteen teollistamista millään tavalla, vaikka se oli tehtävänannossa erikseen mainittu. Ohjelmassa kehitetään tuotteita kaupanhyllylle, joten mielestäni tuotteiden olisi kuulunut olla kehitettyjä sinne – ei ravintolaan.
Tehtävästä jäi silti paljon hyvää käteen ja saimme visioitua Tahinismoothien tulevaisuutta. Oli myös ihanaa päästä maistamaan muiden kisaajien tuotteita, sillä en päässyt makutyöpajaan. Seuraavaksi päästäänkin pakkausten pariin!
Terkuin, Kaisa