Chili-sitruunagraavilohi

Tämän reseptin on tehnyt Hellapoliisi

  • Työaika 15min, Maustuminen 12h
  • 10-15 annosta
Julkaistu:23.12.2022

Herkullinen harissalla ja sitruunalla maustettu graavilohi sopii loistavasti esimerkiksi joulupöytään!

 

Ohje

  • Poista lohifileestä ruodot.
  • Sekoita kulhossa merisuola, sokeri, Baba Harissa chilitahna ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori.
  • Levitä seos lohifileen pintaan kauttaaltaan.
  • Kääri kalafilee voipaperiin ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
  • Pyyhi kalafileestä ylimääräinen mausteseos talouspaperilla.
  • Leikkaa fileointiveitsellä pyrstöstä päin ohuita vinoviipaleita.
  • Laita chili-sitruunagraavilohi tarjolle.

Ainekset (10-15 annosta):

  • n. 1 kg lohifilee
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl Baba Harissa chilitahnaa
  • 1 tl sitruunan raastettua kuorta

Uusimmat reseptit