Paahdettu kurpitsa & hummus -uunipasta

  • Työaika 45 min
  • 5-6 annosta
Julkaistu:10.11.2023

 

Loppusyksyn maut yhdessä vuoassa! – Paahdettu kurpitsa ja hummus -uunipasta on hyvinvointia edistävä herkkuateria, jota valmistuu nopeasti isompikin satsi kerralla. Kastikkeen taika-aine on hummus, joka tuo vuokaan makua, proteiinia ja ennen kaikkea tekee kastikkeesta täyteläisen! Hummuspastassa piilee myös mahdollisuus ehkäistä ruokahävikkiä; kurpitsan mukaan uuniin uppoavat helposti jääkaapin perälle unohtuneet jämäkasvikset, valmiin pastan päälle sopivat niin pestopurkin pohjat kuin raastetut juustonkannikatkin.

Resepti on helposti muokattavissa käytettävissä olevien raaka-aineiden mukaan, Baba Hummuksistakin voit valita omaan makuusi sopivan! 

Ohje

  • Laita uuni kuumenemaan 200 C-asteeseen.
  • Paloittele kurpitsa ja pyöräytä mausteissa. Voit tuunata mausteseosta makusi mukaan, halutessasi heitä mukaan pari kokonaista valkosipulin kynttä!
  • Paahda palojen koosta riippuen noin 30 min, kunnes kurpitsat ovat kypsiä. 
  • Kun kurpitsat ovat melkein valmiita, laita pasta keittymään ohjeen mukaan. 
  • Murskaa valkosipulinkynnet haarukalla uunivuoassa.
  • Siivilöi al dentepasta ja kaada vuokaan säästäen vähän keitinvettä.
  • Lusikoi päälle valitsemaasi Baba Hummusta ja lisää pastavettä, kunnes kastikkeen koostumus on sileän kermainen.
  • Viimeistele rucolalla, yrteillä, paahdetuilla kurpitsansiemenillä sekä balsamicolla tai sitruunamehulla.

Ainekset (5-6 annosta):

  • 600-700 g valitsemaasi kurpitsaa, esimerkiksi myskikurpitsaa 

  • Mausteita: oliiviöljyä, suolaa, pippuria, timjamia, vähän hunajaa/siirappia 

  • 400 g kuivapastaa 

  • 1 prk Baba Original Hummus tai Baba Chili Hummus

  • Pastan keitinvettä 

  • Rucolaa

  • Paahdettuja kurpitsansiemeniä

  • Yrttejä, balsamicoa 

Uusimmat reseptit