Julkaistu:25.8.2023
Ohje
- Valmista tahinikastike sekoittamalla kaikki ainekset huolellisesti. Lisää tarvittaessa hieman enemmän vettä.
- Huuhtele pavut lävikössä.
- Lämmitä oliiviöljy pannulla, kuullota valkosipulia muutaman minuutin ajan. Lisää raastettu sitruunankuori ja mehu.
- Lisää pavut pannulle ja lämmitä muutama minuutti.
- Silppua yrtit pieneksi ja lisää reilu puolet niistä papujen sekaan.
- Mausta suolalla, pippurilla ja chilihiutaleilla.
- Siirrä pavut laakealle tarjoiluastialle. Lisää päälle tahinikastiketta ja loput yrtit.
- Tarjoile pavut esimerkiksi pitaleivän ja lopun tahinikastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta):
Tahinikastike
- 100g Baba Tahinia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 dl vettä
- ripaus suolaa
Pavut
- 2 prk kypsiä valkoisia papuja (yhteensä n. 450g)
- 2 valkosipulin kynttä silputtuna
- 1/2 sitruunan kuori raastettuna ja mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- pari dl yrttejä (ruohosipulia, lehtipersiljaa ja korianteria)
- 1 tl chilihiutaleita
- suolaa & pippuria
- pitaleipää