Välimerellinen jauheliha-perunavuoka

Tämän reseptin on tehnyt Hellapoliisi

  • 1h-1h10min
  • n.6 annosta
Julkaistu:7.10.2022

Välimerellinen jauheliha-perunavuoka on sopivasti tulinen ja tulisuutta voitkin säätää omaan makuusi sopivaksi Baba Harissa Chilitahnalla. Baba Ganoush ja Olivinade antavat ruokaan täyteläisen maun, jossa maistuu savustettu munakoiso ja oliivit.

Ohje

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi työlaudalla.
Kuumenna öljy pannulla ja paista perunaviipaleet kauttaaltaan.
Lisää joukkoon Olivinade ja suola ja kääntele sekaisin.
Valuta joukkoon juusto- tai ruokakerma ja kiehauta. Ota sivuun.
Kuumenna öljy puhtaalla pannulla ja paista jauheliha.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon.
Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää Harissa ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa pitkittäin ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä.
Laita perunaseos, jauhelihaseos ja kesäkurpitsa kerroksittain siten, että levität kesäkurpitsoiden päälle munakoisotahnaa.
Ripottele pinnalle mozzarellaraastetta ja kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin värinen.
Koristele ruoka tuoreella basilikalla.

Ainekset (6 annosta):

1 kg perunoita (kiinteä)
3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
150 g Baba Olivinade levitettä
1 tl suolaa
2 dl juustokermaa tai ruokakermaa

Lisäksi:

3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
700 g naudanjauhelihaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
2 sipulia
4-5 valkosipulinkynttä
1 rkl Baba Harissa chilitahnaa tai maun mukaan
400 g paseerattua tomaattia
1 kesäkurpitsa
150 g Baba Ganoush munakoisotahnaa

Pinnalle:

100 g mozzarellajuustoa raasteena
basilikaa

Uusimmat reseptit