Tällainen on aito falafel!

Julkaistu: 09.28.2020

Tuore, aito falafel on niin herkullista, että se saa veden kielelle kenellä tahansa!

Millainen sitten on oikea ja aito falafel? Mitä raaka-aineita falafelien tulisi sisältää, jotta sitä syödessään saa autenttisen kokemuksen? Parasta falafel on tietenkin juuri tuoreena. Nykyään kaupoissa myös myydään erilaisia valmisfalafeleja, ja osa niistä onkin todella hyviä vaihtoehtoja, jos ei aina jaksa tai ehdi valmistaa falafeleja itse.

Falafel on alun perin kotoisin Lähi-idästä, mutta nykyään se on suosittu ruoka ympäri maailman. Aito falafel tehdään proteiinipitoisista kikherneistä. Lisäksi falafel sisältää muun muassa sipulia, valkosipulia, yrttejä (kuten persiljaa ja korianteria) ja mausteita (kuten suolaa, pippuria ja juustokuminaa). Kikherneet liotetaan yön yli, ja sen jälkeen liotetuista kikherneistä ja muista raaka-aineista valmistetaan falafel-massa. Falafel-massasta muotoillaan falafelpalloja, jotka uppopaistetaan. Aitoon falafeliin ei siis kuulu laittaa esimerkiksi vehnäjauhoja. Eli aito falafel on paitsi vegaaninen, niin myös täysin gluteeniton!

Oikeanlainen falafel on päältä rapeaksi ja kultaisen ruskeaksi paistunut, ja sisältä ihanan pehmeä sekä super maukas. Falafelit sopivat moneen ruokavalioon, jonka vuoksi ne ovat mainio tarjottava esimerkiksi juhlissa ja illanistujaisissa. Lisäksi ne ovat erittäin monikäyttöisiä. Niitä voi syödä ihan sellaisenaan tahini-kastikkeella höystettynä, pitaleivän tai tortillan välissä, falafel-burgerina tai esimerkiksi erilaisten salaattien, hummusten ja tahnojen kanssa.

Kaupoista löytyy nykyään iso valikoima valmisfalafeleja – niin pakasteina kuin tuoretuotteina. Meidän valmistamat Baba Falafelit löydät kauppojen kylmähyllystä. Baban falafelit syntyvät suvun vanhalla reseptillä, parhaista ja tuoreista raaka-aineista. Taikina tehdään ja falafelit paistetaan käsityönä, jotta voimme varmistaa parhaan mahdollisen laadun – eli herkullisen ja rapean falafelin. Baba Falafelit ovat vegaanisia ja gluteenittomia, niin kuin aidon falafelin kuuluukin olla. Baba Falafeleja löytyy kahta eri makua; Original (eli se perinteinen, yrttinen falafel) sekä Bataatti Falafel, vähän makeampi falafel siihen lisätyn bataatin takia.

Baba Original Falafel (12kpl) & Baba Bataatti Falafel (12kpl).

Jos et ole vielä maistanut falafeleja, niin suosittelemme tekemään niin! Testaa vaikka ensin valmisfalafeleja ja koita sitten valmistaa itse. Hyviä reseptejä löytyy netti pullollaan (ehkä pian myös meidän sivuiltamme..). Eikun testaamaan!

 

Baba Foods – Aitoja Lähi-idän kasvisruokia käsintehtyinä Suomessa.

lue myös

20 x helpot ja nopeat arkiruokareseptit

20 x helpot ja nopeat arkiruokareseptit

Tuntuuko sinustakin, että ideat loppuvat usein kesken, kun pitäisi miettiä arkipäivän ruokia? Haluaisit ehkä kokeilla jotakin uutta reseptiä, mutta sen tulisi olla jotakin helppoa ja nopeaa, sillä töiden jälkeen ei jaksa tehdä mitään aikaa vievää? Tiedämme tunteen!...

lue lisää
Vinkit ruokahävikin vähentämiseen

Vinkit ruokahävikin vähentämiseen

Ruokahävikillä tarkoitetaan jätteeksi päätyvää ruokaa, jonka syntyminen olisi voitu välttää muun muassa paremmalla ennakoinnilla sekä valmistamalla tai säilyttämällä ruoka toisin. Ruokahävikkiä syntyy ketjun jokaisessa vaiheessa, eli alkutuotannossa, teollisuudessa,...

lue lisää
Baba uutuustuotteet – toukokuu/kesäkuu 2021

Baba uutuustuotteet – toukokuu/kesäkuu 2021

Viimeksi kerroimme uutuustuotteistamme ja uusista pakkauksista (Baba Kikherneet 400g, Baba Harissa 120g ja Baba Tahini 200g) huhtikuussa. Touko-/kesäkuun aikana olemme kuitenkin tuoneet lisää uutuuksia markkinoille. Kauppojen kylmähyllystä löytyykin nykyään yksi uusi...

lue lisää