20 x helpot ja nopeat arkiruokareseptit

Julkaistu: 7.10.2021

Tuntuuko sinustakin, että ideat loppuvat usein kesken, kun pitäisi miettiä arkipäivän ruokia? Haluaisit ehkä kokeilla jotakin uutta reseptiä, mutta sen tulisi olla jotakin helppoa ja nopeaa, sillä töiden jälkeen ei jaksa tehdä mitään aikaa vievää? Tiedämme tunteen! Sen vuoksi keräsimmekin tähän alle reseptejä, jotka ovat maukkaita ja samalla nopeita valmistaa (noin 15-30 minuuttia). Helppojen reseptiemme avulla valmistat vaivattomasti arkiruokaa, joka maistuu jokaiselle. Niiden avulla arki sujuu helpommin. Helppoutta lisää Baban valmiit tuotteet – hummukset, tahnat sekä falafelit. 

Pitaleivät

Täytettyjä pitaleipiä on super helppo valmistaa arjen kiireessä; esimerkiksi nämä falafel-pitaleivät vaativat vain hieman pilkkomista, falafelien lämmityksen sekä leipien kokoamisen.

1.     Falafel-pitat

 

Tortillawrapit

Toinen arjen pelastaja on tortillawrap: kokoa tortillojen sisään vain mieleisiäsi täytteitä. Alla kaksi erilaista reseptiä.

2.     Kasviswrapit

3.     Punajuurihummus-lohiwrapit

Keitot

Erilaisia kasvissosekeittoja on vaikka kuinka – hieman aineksia muuttamalla saat taas uudenlaisen version. Saat keittoon ihanan koostumuksen, kun lisäät mukaan hummusta (kermaa tms ei silloin tarvita)! Kokeile esimerkiksi chili-kurpitsasosekeittoa tai kasvissosekeittoa hummuksella.

4.     Chili-kurpitsasosekeitto

5.     Kasvissosekeitto hummuksella

Pasta

Keitä pasta ja lisää joukkoon hummusta, tai kuten seuraavassa reseptissä, Baba Ganoushia. Voiko olla iisimpää arkiruokaa? Koristele vielä yrteillä.

6.     Baba Ganoush pasta

Salaatit

Salaateista löytyy varmasti jokaiselle jotakin – olit sitten vihersalaattien tai ruokaisampien salaattien ystävä. Hummuksella saat salaatiin lisää proteiinia. Nauti salaatit tuoreen leivän kanssa.

7.     Vuohenjuusto-hummussalaatti

8.     Punajuurihummus-pastasalaatti

9.     Chilihummus-perunasalaatti

Bowlit

Bowlit menevät aika samaan kategoriaan salaattien kanssa. Mikä niissä oikeastaan edes on erona? Salaateissa ainekset usein sekoitetaan keskenään, ja se tehdään isompaan astiaan, josta jokainen ottaa omalle lautaselleen, kun taas kulhoruoat rakennetaan suoraan annoskulhoon, eikä aineksia sekoiteta. Jotkut myös sanovat, että kulhoruoka on kuin lämmin ruoka ja salaatti yhdessä – toisaalta myös salaatti voi sisältää jotain lämmintä, vaikka ne pääasiassa kylmänä yleensä nautitaankin. No, oli ero mikä tahansa, niin myös kulhoruokia on helppo valmistaa, ja muutaman erilaisen ohjeen löydätkin alta.

10.     Falafel bowl

11.     Power bowl

12.     Buddha bowl

13.     Sweet potato bowl

Hummus täytteillä

Suomessa hummusta on totuttu käyttämään erityisesti levitteenä ja dippinä, mutta Lähi-idän perinteiseen tapaan hummus nautitaan pääruokana; annoksen pohjalle laitetaan reilusti hummusta, ja sen päälle liha- tai kasvistäyte. Alta löydät erilaisia täytevaihtoehtoja.

14.     Kasvistäytteet hummukselle

15.     Tofutäyte hummukselle

16.     Kikhernetäyte hummuspedillä

17.     Jauhelihatäyte hummuspedillä

Burgerit

Välillä arkenakin voi herkutella – nimittäin burgereilla! Ja kun itse tekee, niin silloin hampurilaiset eivät todellakaan ole epäterveellistä roskaruokaa. Terveellisempiä burgereita saat valitsemalla esimerkiksi täysjyväsämpylän (tai miksei ruisleipää), sekä väliin paljon terveellisiä kasviksia. Tästä löydät kaksi erilaista ohjetta; kasvisversiossa maistuu falafelit, kun taas perinteisempi sisältää naudanlihapihvin + Baban herkullisia tahnoja.

18.     Falafel-burgerit

19.     Hellapoliisin grilliburgeri

Hodarit

Samaan tapaan kuin hampurilaisetkin, niin myös hodarit valmistuvat nopeasti. Lämmitä valmiit hodarisämpylät ja falafelit, pilko väliin kasviksia, tee soosi – kokoa hodarit ja nauti!

20.     Falafel-hodarit

Baba Foods – Aitoja Lähi-idän kasvisruokia käsintehtyinä Suomessa.

lue myös

Tutustu Babalaisiin – työntekijöiden esittely

Tutustu Babalaisiin – työntekijöiden esittely

Me, eli Baba Foods, olemme suomalainen perheyritys, joka valmistaa tuoreita ja autenttisia Lähi-idän kasvisruokia. Meille on elintarviketuottajana erittäin tärkeää tuoda markkinoille herkullisia, terveellisiä ja laadukkaita tuotteita, jotka kaikki valmistetaan...

read more
Vinkit ruokahävikin vähentämiseen

Vinkit ruokahävikin vähentämiseen

Ruokahävikillä tarkoitetaan jätteeksi päätyvää ruokaa, jonka syntyminen olisi voitu välttää muun muassa paremmalla ennakoinnilla sekä valmistamalla tai säilyttämällä ruoka toisin. Ruokahävikkiä syntyy ketjun jokaisessa vaiheessa, eli alkutuotannossa, teollisuudessa,...

read more
Baba uutuustuotteet – toukokuu/kesäkuu 2021

Baba uutuustuotteet – toukokuu/kesäkuu 2021

Viimeksi kerroimme uutuustuotteistamme ja uusista pakkauksista (Baba Kikherneet 400g, Baba Harissa 120g ja Baba Tahini 200g) huhtikuussa. Touko-/kesäkuun aikana olemme kuitenkin tuoneet lisää uutuuksia markkinoille. Kauppojen kylmähyllystä löytyykin nykyään yksi uusi...

read more