20 x helpot ja nopeat arkiruokareseptit

Julkaistu: 7.10.2021

Tuntuuko sinustakin, että ideat loppuvat usein kesken, kun pitäisi miettiä arkipäivän ruokia? Haluaisit ehkä kokeilla jotakin uutta reseptiä, mutta sen tulisi olla jotakin helppoa ja nopeaa, sillä töiden jälkeen ei jaksa tehdä mitään aikaa vievää? Tiedämme tunteen! Sen vuoksi keräsimmekin tähän alle reseptejä, jotka ovat maukkaita ja samalla nopeita valmistaa (noin 15-30 minuuttia). Helppojen reseptiemme avulla valmistat vaivattomasti arkiruokaa, joka maistuu jokaiselle. Niiden avulla arki sujuu helpommin. Helppoutta lisää Baban valmiit tuotteet – hummukset, tahnat sekä falafelit. 

Pitaleivät

Täytettyjä pitaleipiä on super helppo valmistaa arjen kiireessä; esimerkiksi nämä falafel-pitaleivät vaativat vain hieman pilkkomista, falafelien lämmityksen sekä leipien kokoamisen.

1.     Falafel-pitat

 

Tortillawrapit

Toinen arjen pelastaja on tortillawrap: kokoa tortillojen sisään vain mieleisiäsi täytteitä. Alla kaksi erilaista reseptiä.

2.     Kasviswrapit

3.     Punajuurihummus-lohiwrapit

Keitot

Erilaisia kasvissosekeittoja on vaikka kuinka – hieman aineksia muuttamalla saat taas uudenlaisen version. Saat keittoon ihanan koostumuksen, kun lisäät mukaan hummusta (kermaa tms ei silloin tarvita)! Kokeile esimerkiksi chili-kurpitsasosekeittoa tai kasvissosekeittoa hummuksella.

4.     Chili-kurpitsasosekeitto

5.     Kasvissosekeitto hummuksella

Pasta

Keitä pasta ja lisää joukkoon hummusta, tai kuten seuraavassa reseptissä, Baba Ganoushia. Voiko olla iisimpää arkiruokaa? Koristele vielä yrteillä.

6.     Baba Ganoush pasta

Salaatit

Salaateista löytyy varmasti jokaiselle jotakin – olit sitten vihersalaattien tai ruokaisampien salaattien ystävä. Hummuksella saat salaatiin lisää proteiinia. Nauti salaatit tuoreen leivän kanssa.

7.     Vuohenjuusto-hummussalaatti

8.     Punajuurihummus-pastasalaatti

9.     Chilihummus-perunasalaatti

Bowlit

Bowlit menevät aika samaan kategoriaan salaattien kanssa. Mikä niissä oikeastaan edes on erona? Salaateissa ainekset usein sekoitetaan keskenään, ja se tehdään isompaan astiaan, josta jokainen ottaa omalle lautaselleen, kun taas kulhoruoat rakennetaan suoraan annoskulhoon, eikä aineksia sekoiteta. Jotkut myös sanovat, että kulhoruoka on kuin lämmin ruoka ja salaatti yhdessä – toisaalta myös salaatti voi sisältää jotain lämmintä, vaikka ne pääasiassa kylmänä yleensä nautitaankin. No, oli ero mikä tahansa, niin myös kulhoruokia on helppo valmistaa, ja muutaman erilaisen ohjeen löydätkin alta.

10.     Falafel bowl

11.     Power bowl

12.     Buddha bowl

13.     Sweet potato bowl

Hummus täytteillä

Suomessa hummusta on totuttu käyttämään erityisesti levitteenä ja dippinä, mutta Lähi-idän perinteiseen tapaan hummus nautitaan pääruokana; annoksen pohjalle laitetaan reilusti hummusta, ja sen päälle liha- tai kasvistäyte. Alta löydät erilaisia täytevaihtoehtoja.

14.     Kasvistäytteet hummukselle

15.     Tofutäyte hummukselle

16.     Kikhernetäyte hummuspedillä

17.     Jauhelihatäyte hummuspedillä

Burgerit

Välillä arkenakin voi herkutella – nimittäin burgereilla! Ja kun itse tekee, niin silloin hampurilaiset eivät todellakaan ole epäterveellistä roskaruokaa. Terveellisempiä burgereita saat valitsemalla esimerkiksi täysjyväsämpylän (tai miksei ruisleipää), sekä väliin paljon terveellisiä kasviksia. Tästä löydät kaksi erilaista ohjetta; kasvisversiossa maistuu falafelit, kun taas perinteisempi sisältää naudanlihapihvin + Baban herkullisia tahnoja.

18.     Falafel-burgerit

19.     Hellapoliisin grilliburgeri

Hodarit

Samaan tapaan kuin hampurilaisetkin, niin myös hodarit valmistuvat nopeasti. Lämmitä valmiit hodarisämpylät ja falafelit, pilko väliin kasviksia, tee soosi – kokoa hodarit ja nauti!

20.     Falafel-hodarit

Baba Foods – Aitoja Lähi-idän kasvisruokia käsintehtyinä Suomessa.

lue myös

Suomalainen menestysresepti 2023 – OSA 9: Finaali

Suomalainen menestysresepti 2023 – OSA 9: Finaali

Seuraa Kaisan matkaa Suomalainen menestysresepti 2023 -kilpailussa (mukana materiaalia ja tietoa, jota et tv:stä näe)! OSA 9: Finaali Finaalipäivänä jännitti hyvällä tavalla aamusta asti. Tomer haki minut aamulla 7.30 ja vei Triplaan, jossa finaali kuvattiin. Aamulla...

lue lisää