Välimerelliset jauhelihapyörykät

Tämän reseptin on tehnyt Hellapoliisi

  • 40 min
  • n.4 annosta
Julkaistu:25.10.2022

Ohje

Mittaa korppujauhot kulhoon ja lisää joukkoon punaviiniä. Anna turvota noin viisi minuuttia.
Sekoita joukkoon karitsan jauheliha tai naudan jauheliha.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita mureketaikinan joukkoon.
Hienonna sekaan timjamia.
Lisää Baba Oliivitahna, murustettu fetajuusto, suolaa ja mustapippuria myllystä.
Sekoita massa tasaiseksi.
Pyöritä isoiksi pyöryköiksi ja paista 200 asteessa uunissa leivinpaperin päällä, kunnes ovat kauniin värisiä. Voit paistaa pyörykät myös oliiviöljyssä pannulla.
Tarjoa lihapullat Välimeren tapaan eli pyöryköiden seuraksi sopii erinomaisesti tzatziki.

Ainekset (4 annosta):

  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl punaviiniä
  • 400-500 g karitsan jauhelihaa TAI
  • 400-500 g naudan jauhelihaa (vaihtoehto)
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 1 prk (150 g) Baba Olivinade tahnaa
  • 50 g fetajuustoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Uusimmat reseptit