Finnish family-owned company

Baba on vuonna 2014 perustettu suomalainen perheyritys, jossa tehdään intohimoisesti herkullista kasvisruokaa. Juuremme ulottuvat itäiselle Välimerelle, jonka ikivanhasta kasvisruokakulttuurista me ammennamme inspiraatiomme. Baban herkkujen – hummuksen, babaganoushin, oliivitahnan, chiliporkkanoiden ym. takana on rakastettu perheen pää Avi, tosi mukava mies, joka puhuu hassua suomea.

Meidän tarinamme

Avi came to Finland more than 45 years ago, with his mother’s ancient recipes. Based on those recipes, Avi developed delicious dishes to suit Finnish tastes. So, Baba's flavors have been developed for decades. That’s why we know for sure that the flavors are deliciously in place.

Nyt tätä ruokaperinnettä jatkavat Baba Foodsissa Avin lapset, joilla sama rakkaus ja intohimo ihanaan ruokaan. Nykyään palvelu sujuu selvällä suomella, mutta sydän lyö sopivasti itämaiseen tahtiin. Maku ja hyvä tunnelma ovat yhä kaiken tekemisen ytimessä ja se myös maistuu.

Baba wants to do the best. So good that you simply can't get better. That’s why Baba’s delicacies are carefully made from the best ingredients and as far as possible without additives.

.

tekemässä Suomesta parempaa paikkaa

Baba toimii rehellisesti, vastuullisesti ja eettisesti sekä mahdollisimman ekologisesti. Näin toimiminen ei ole ihan helppoa, mutta me teemme tässä onnistuaksemme aina parhaamme.

Baba ei halua olla vain tekemässä hyvää ruokaa, Baba haluaa osaltaan olla myös tekemässä Suomesta parempaa paikkaa. Sellaista, jossa kaikkien on hyvä olla ja jossa mahdollisimman monilla olisi töitä.

Suun kautta sydämeen – Babasta!

CheF Avi – reseptien isä

Behind Baba’s recipes is beloved Chef Avi, whose delicious food was previously known only by few chosen ones. Avi has been making his delicacies in Finland for more than 45 years, while developing the recipes for Finnish tastes. The same passion for development still continues.

Avin ruokien suosio oli lopulta niin suuri, että Baba oli suorastaan pakko perustaa. Baban laittoivat liikkeelle Avin lapset. Yrityksessä oli aluksi vain sisarukset, muutama kauha, tehosekoitin, hella ja kattiloita. Nyt Baba valmistaa itäisen Välimeren herkkuja jo useamman ihmisen voimin ja niitä jakelee koko ajan kasvava määrä parhaita jälleenmyyjiä. Avin herkut ovat tulleet tutuiksi tuhansille asiakkaille, joilta saatu erinomainen palaute on innostanut Babaa jatkamaan herkkujen parissa ja palvelemaan entistäkin paremmin.

Avi's delicacies have become familiar to thousands of customers, whose excellent feedback has inspired Baba to continue producing excellent food and developing new dishes.

Values

Baban arvoihin kuuluvat vastuullisuus, rehellisyys, välittäminen ja yhdessä tekeminen. Haluamme tehdä hyvää ympäristölle sekä ihmisille, jonka vuoksi pyrimme mahdollisimman vastuulliseen toimintaan. Teemme töitä sen eteen, että voit nauttia Baban tuotteista hyvällä omallatunnolla.

Meille on tärkeää tuottaa herkullisia tuotteita maku ja laatu edellä, jotta kotimaisen sekä ekologisen kasvisruokavaihtoehdon valitseminen on mahdollisimman helppoa.

 Valmistamme tuotteemme alusta alkaen itse, jotta voimme toimia rehellisesti ja varmistaa tuotteiden korkean laadun. Tuotteemme ovat sekä ekologisia että terveellisiä, ja kehitämme parhaillaan lisää tuotteita kauppoihin. Ekologisuus näkyy myös pakkauksissamme – esimerkiksi falafelit, pyörykät ja valmisateriat pakataan rasiaan, josta 75% on kierrätettyä muovia.

Yksin emme pysty varmistamaan ruoantuotannon vastuullisuutta, jonka vuoksi valitsemme yhteistyökumppanimme tarkasti. Teemme tiivistä yhteistyötä raaka-ainetoimittajien kanssa, sillä haluamme tuntea toimittajat ja ostaa raaka-aineemme suoraan tuottajilta. Molemminpuolinen luottamus on meille ensisijainen asia.

Ruokahävikin vähentäminen on tärkeä osa ruoantuotantoa, sillä maailmassa tuotetusta ruoasta jopa kolmasosa päätyy hävikkiin. Babassa ruokahävikki on pystytty pitämään minimissä tarkalla tuotannon suunnittelulla. Jos hävikkiä kuitenkin syntyy, lahjoitamme hävikkiruoat eri tahoille tai käytämme ne itse Baban Family Dinnereillä viikoittain.

Uskomme yhdessä syömisen lisäävän arvostusta ruokaa kohtaan ja saamaan ihmiset voimaan hyvin. Tämän vuoksi yksi missioistamme on yhdessä syömisen lisääminen suomalaisessa kulttuurissa.

Tavoitteemme seuraavalle viidelle vuodelle on lisätä kotimaisia raaka-aineita uutuustuotteissa, hyödyntää pakkausinnovaatioita sekä lisätä yhdessä syömisen kulttuuria tapahtumien muodossa.

TURVALLISUUSPOLITIIKKA

Tuoteturvallisuuspolitiikka: Baba Foodsin tuoteturvallisuuspolitiikka on vankasti dokumentoitu ja tukee täysin sitoutumistamme elintarviketurvallisuuteen. Tämä politiikka noudattaa FSSC 22000 -standardin vaatimuksia ja ohjaa toimintaamme tällä kriittisellä alueella. 

Vaarojen arviointi ja hallinta: Jatkuvan vaarojen arvioinnin ja hallinnan avulla varmistamme, että kaikki tuoteturvallisuuteen liittyvät riskit ovat tiedossa ja että niitä hallitaan tehokkaasti.

Hallittu tuotanto: Tuotantomme noudattaa tarkkoja ohjeita ja standardeja varmistaaksemme tuoteturvallisuuden integroinnin kaikkiin vaiheisiin. Tämä takaa korkean laadun ja turvallisuuden kaikissa tuotteissamme.  

Jäljitettävyys ja takaisinveto: Baba Foodsilla on vahva jäljitettävyysjärjestelmä, joka mahdollistaa tuotteidemme jäljittämisen koko tuotantoketjussa. Lisäksi meillä on selkeät toimintasuunnitelmat mahdollisia tuoteturvallisuushaasteita varten, mukaan lukien mahdolliset takaisinvetotoimet. 

Valvonta ja mittaus: Suoritamme säännöllisiä valvonta- ja mittausaktiviteetteja, mukaan lukien tuotteiden analysointi ja testaus, varmistaaksemme, että tuotteemme täyttävät korkeimmat laatu- ja turvallisuusstandardit. 

Tomer Hovav, Baba Food Oy, Tuotannonjohtaja 8.2.2024 

Social Food – yhdessä syömisen missio

Babalaiset suhtautuvat intohimolla paitsi ruokiinsa, myös Välimeren kulttuurin perinteisiin, johon kuuluu kiinteänä osana yhdessä syömisen kulttuuri. Tätä yhdessä syömistä Baba haluaa osaltaan edistää myös suomalaisessa kulttuurissa. Osana missiota järjestetään Social Food -illallisten sarja, jossa tuodaan perheitä ja ystäväryhmiä yhteisen pöydän ääreen.