Meze vinkit ja ideat
Tapas, antipasto ja meze ovat pieniä alkupaloja tai suolaisia pikkuherkkuja. Kun Espanjassa syödään tapaksia ja Italiassa antipastoja, niin Lähi-idässä ja itäisen Välimeren alueella taas maistuvat mezet. Meze tarkoittaa siis lajitelmaa erilaisia alkupaloja tai...
Miksi suosia suomalaista ruokaa?
Oletko koskaan miettinyt, miksi päivittäisissä valinnoissa kannattaisi suosia suomalaisia elintarvikkeita? Valitsemalla suomalaista ruokaa teet vastuullisen ja kannattavan teon, sillä siihen liittyy monia positiivisia asioita, kuten työllisyys, ruokaturvallisuus,...
Palkokasveja pöytään!
Palkokasveihin kuuluvat linssit, herneet ja pavut. Ne ovat tärkeitä ravintokasveja, sillä niissä on paljon kuitua, hiilihydraatteja, proteiinia, B-vitamiineja sekä kivennäisaineita kuten rautaa, kalsiumia ja sinkkiä. Palkokasvit ovat erityisesti hyviä folaatin...
Kuinka käyttää harissaa ruoanlaitossa?
Harissa, tuo mausteseos, joka löytyy jo monen tulisen ruoan ystävän keittiöstä, on hyvin monipuolinen apu ruoanlaitoissa. Harissa on chilipohjainen maustetahna, jota käytetään erityisesti Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. Chilin lisäksi harissa sisältää erilaisia...
Falafel resepti
Tällainen on aito falafel Tuore, aito falafel on niin herkullista, että se saa veden kielelle kenellä tahansa! Falafelin aitouden määrittely on monimutkainen asia, sillä reseptit ja raaka-aineet voivat vaihdella Lähi-idän eri alueilla ja perheiden välillä. Yleisesti...
Baban tarina
Katso blogipostauksen lopusta linkki videoon! Baba Foods, tai tuttavallisemmin ihan vaan Baba. Se on tämä meidän ihana yrityksemme, jossa valmistamme käsityönä autenttisia Lähi-idän kasvisruokia kaikkien teidän nautittavaksi. Näitä herkkuja, kuten hummuksia,...