BLOGI

13 yllättävää käyttötapaa tahinille

13 yllättävää käyttötapaa tahinille

Tahinia, eli murskatuista seesaminsiemenistä valmistettua tahnaa, käytetään erityisesti Lähi-idän maissa. Tahinia on kahta eri tyyppiä; kuorimattomista siemenistä valmistettu tahna, joka on tummempaa, rakeisempaa sekä maultaan karvaampaa, sekä kuorituista siemenistä...

lue lisää
Meze vinkit ja ideat

Meze vinkit ja ideat

Tapas, antipasto ja meze ovat pieniä alkupaloja tai suolaisia pikkuherkkuja. Kun Espanjassa syödään tapaksia ja Italiassa antipastoja, niin Lähi-idässä ja itäisen Välimeren alueella taas maistuvat mezet. Meze tarkoittaa siis lajitelmaa erilaisia alkupaloja tai...

lue lisää
Miksi suosia suomalaista ruokaa?

Miksi suosia suomalaista ruokaa?

Oletko koskaan miettinyt, miksi päivittäisissä valinnoissa kannattaisi suosia suomalaisia elintarvikkeita? Valitsemalla suomalaista ruokaa teet vastuullisen ja kannattavan teon, sillä siihen liittyy monia positiivisia asioita, kuten työllisyys, ruokaturvallisuus,...

lue lisää
Palkokasveja pöytään!

Palkokasveja pöytään!

Palkokasveihin kuuluvat linssit, herneet ja pavut. Ne ovat tärkeitä ravintokasveja, sillä niissä on paljon kuitua, hiilihydraatteja, proteiinia, B-vitamiineja sekä kivennäisaineita kuten rautaa, kalsiumia ja sinkkiä. Palkokasvit ovat erityisesti hyviä folaatin...

lue lisää
Kuinka käyttää harissaa ruoanlaitossa?

Kuinka käyttää harissaa ruoanlaitossa?

Harissa, tuo mausteseos, joka löytyy jo monen tulisen ruoan ystävän keittiöstä, on hyvin monipuolinen apu ruoanlaitoissa. Harissa on chilipohjainen maustetahna, jota käytetään erityisesti Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. Chilin lisäksi harissa sisältää erilaisia...

lue lisää
Tällainen on aito falafel!

Tällainen on aito falafel!

Tuore, aito falafel on niin herkullista, että se saa veden kielelle kenellä tahansa! Millainen sitten on oikea ja aito falafel? Mitä raaka-aineita falafelien tulisi sisältää, jotta sitä syödessään saa autenttisen kokemuksen? Parasta falafel on tietenkin juuri...

lue lisää